چرا پیتزا و ساندویچ ضرر دارد ؟

۱۳۹۹/۵/۱۵

آیا پیتزا مضر است؟ پیتزا ضرر پیتزا بد

سوخت بدن ما انسان ها از طریق غذا تامین میشود.
همچنین حال خوب و بد ما ، سلامتی و بیماری ما نیز به صورت مستقیم به آنچه که میخوریم بستگی دارد.
پیتزا و ساندویچ بد نیست و بالاخره آن هم نوعی غذا است ولی مشکل اصلی این است که این غذا های خوشمزه حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات های ساده ، قند بسیار زیاد و چربی های نا سالم است و ارزش غذایی خیلی پایینی هم دارند.
این غذا ها بجای اینکه برای رشد بدن مفید باشند بیشتر باعث بیماری های قلبی ، مشکلات قند خون مثل بیماری قند یا دیابت میشوند.
ضرر بعدی و مشهود این فست فود ها ، افزایش وزن و خارج شدن بدن از استایل ، چاقی ، مشکلات اسکلتی ، نتفسی است.

ارزش غذایی چیست ؟

هرچه غذایی که مصرف میشود برای بدن مفید تر باشد و نیاز های مهم و ضروری آن را برای رشد سلول ها و تقویت سیستم ایمنی ارزش غذایی آن غذا بیشتر است.
و هرچه غذایی که مصرف میشود بیشتر فقط برای تامین سوخت و ساز (کالری) یا ایجاد حالات خوشایند در مغز (مثل مشروبات الکلی یا لواشک) باشد ارزش غذایی آن پایین است.
متاسفانه فست فود هایی مثل ساندویج و پیتزا ارزش غذایی چندانی ندارند.

چه مقدار پیتزا در ماه بی ضرر است ؟

بهتر است خوردن فست فود هایی مثل پیتزا و ساندویچ را به صورتی تنظیم کنید که به عنوان جایزه ی آخر ماه باشد ، یعنی چی ؟ یعنی مثلا یک برنامه ی یک ماهه ی ورزش برای خودتان تنظیم کنید و در آخر به عنوان جایزه به خودتان یک پیتزا آن هم نه کامل بدهید.
با این روش هم لذت آن بالاتر میرود هم برای بدن مفید تر است پس خوردن ماهی یک بار این فست فود ها میتواند کم ضرر تر باشد.

پیتزا خوشمزه

چربی ناسالم و چربی سالم چیست ؟

دو نوع چربی وجود دارد یکی برای بدن مفید است و به سلامت قلب کمک میکند ،دیگری سلامت قلب را به خطر می اندازد.

چربی های خوب
چربی های خوب را چربی غیر اشباع میگویند احتمالا تا بحال اسم امگا3 را شنیده اید ، امگا3 یک نوع چربی غیر اشباع است.
این نوع چربی ها بر خلاف چربی های بد کالری کمتری دارند ، انواع آجیل (بادام ، گردو ، بادام زمینی) ، روغن های گیاهی (روغن زیتون ، روغن کانولا ، روغن بادام زمینی) ، کره ی بادام زمینی ، آووکادو دارای چربی اشباع نشده یا چربی های مفید هستند.
غذا های دریایی مثل ماهی سالمون ، شاه ماهی ، ساردین و ماهی قزل آلا هم دارای یک نوع چربی غیر اشباع مفید به نام امگا 3 هستند که برای سلامت قلب بسیار مفید است.

چربی های بد
این نوع چربی ها دو نوع هستد چربی های اشباع و چربی های ترانس که برای سلامت بدن و قلب مضر هستند.
تا حد ممکن باید از خوردن این چربی ها اجتناب شود یا اینکه بسیار کم مصرف شود.

چربی های اشباع
مشخصه ی اصلی این چربی ها این است که در دمای معمولی اتاق به صورت جامد هستند نه مایع (مثل کره ، روغن حیوانی ، چربی گوشت گاو و گوسفند).
بیشتر این چربی ها از منابع حیوانی دریافت میشود مثل گوشت گوسفند ، پوست مرغ ، گوشت غیر سفید مرغ ، مثل ران ، روغن حیوانی ، شیر پر چرب و برخی روغن های گیاهی مثل روغن نارگیل ، روغن نخل و کاکائو.

چربی ترانس
چربی ترانس به خودی خود یک چربی غیر اشباع است ولی موقعی بد میشود که در اثر حرارت دادن چربی های غیر اشباع به وجود بیاید.
به عنوان مثال سرخ کردنی ها حاوی چربی ترانس هستند و برای سلامت قلب بسیار مضر است.
شیرینی ها و غذا های پخته شده ، اسنک ، سمبوسه ،ذرت بو داده در مایکروویو دارای چربی ترانس است.


کلسترول چیست ؟

کلسترول یک نوع چربی در خون است که دو نوع است نوع اول کلسترول خوب یا HDL و کلسترول بد یا LDL.
کلسترول بد باعث رسوب چربی در رگ های بدن و تنگ شدن رگ ها و بیماری های بد میشود.
کلسترول خوب باعث از بین رفتن رسوب چربی در رگ میشود به عبارت ساده تر (رسوب هارو میشوره میبره).
وقتی شما چربی های اشباع شده یا ترانس بخورید کلسترول بد بالا میرود و مشکلات تنگی رگ پیدا میکند.


قند خون چیست ؟

قند مهم ترین و اصلی ترین منبع سوخت بدن ما انسان ها است ، به صورتی که هرچه کربوهیدرات ( مثل عسل ، شیرینی ، برنج) وارد بدن میشود به قند تبدیل میشود و وارد جریان خون میشود و مورد استفاده ی ارگان های بدن قرار میگیرد.
این کربوهیدرات یا قند باید به مقدار معینی باشد اگر کمتر باشد بدن با افت قند خون مواجه شده و نمیتواند به فعالیت ادامه دهد ، اگر بیشتر باشد بدن آن را به صورت چربی و اضافه وزن ذخیره میکند و همچنین تعادل قند خون به هم خورده و در دراز مدت فرد دچار بیماری قند خون یا دیابت میشود.

دیابت چیست ؟

دیابت دو نوع است:

دیابت نوع اول

این نوع دیابت ژنتیکی است یا در اثر یک نقص در سیستم ایمنی است و احتمالا فرد با آن متولد میشود و درصد شیوع آن از نوع دوم خیلی کمتر است و بیشتر در زمان کودکی یا نوجوانی بروز میکند.
علائم آن کاهش وزن ، بی حالی ، تشنگی همیشگی ، تاری دید است.

دیابت نوع دو

این نوع در اثر تغذیه ی بد به وجود می آید و 95 درصد دیابت ها از نوع دو میباشد.

علائم دیابت نوع دو:
تشنگی شدید ، سیری ناپذیری ، خشکی دهان ، حالت تهوع ، احساس سوزن سوزن شدن و بی حسی در دست و پا ، احساس خستگی ، تاری دید ، زخم های دیر درمان.

دیابت، قند خون، مرض قند یا قند بالا چیست ؟

بدن ما برای انجام کار ها و انرژی همه چیز را به قند تبدیل میکند و وارد جریان خون میکند و از آن استفاده میکند در این بین هورمونی به نام انسولین وجود دارد که قند خون را پایین می آورد و وظیفه ی تنظیم قند خون را دارد زیرا اگر قند خون همواره بالا باشد باعث آسیب های شدید و جبران ناپذیری به اعضای داخلی و خارجی بدن مثل کلیه ها چشم ها و حتی سیستم قلب وارد کند.
و اگر در کار انسولین اختلال ایجاد شود طبیعتا قند خون همیشه بالا میماند و مشکلاتی که ذکر شد به وجود می آید.
در بیماری دیبابت نوع یک تولید انسولین با اختلال مواجه میشود و در نوع دو بدن نسبت به آن مقاوم شده و قند خون را پایین نمی آورد یا اینکه مقدار ترشح انسولین به میزان کافی نیست.

منابع:


https://www.healthline.com/health/fast-food-effects-on-body
https://www.healthline.com/health/heart-disease/good-fats-vs-bad-fats
https://cafebazaar.ir/developers/panel/apps/com.findmymedia.fitnesstips/?l=fa

..